Ristorante Pizzeria Gaetano-Alexa - Dordrecht
Ristorante Pizzeria Gaetano-Alexa - Dordrecht
HomeSpecialiteitenFoto impressieHistorieMenukaartGroepenReserverenContact/Route
Ristorante Pizzeria Gaetano-Alexa - Dordrecht

 

 

 

 

Ercole Gaetano trok in 1972 vanuit het uiterste puntje van de Laars van  Italië naar Nederland. Om er zeven jaar later in Dordrecht de deuren van zijn restaurant Gaetano-Alexa te openen. De bedoeling was een klein stukje van zijn geboortegrond Calabrië te introduceren in de historische, Dordtse binnenstad. Dat hij daarvoor een van de fraaiste monumenten uitkoos, die de Oudste stad van Holland rijk is, lag voor de hand.  Deze locatie straalt precies dat pittoreske uit waar zijngasten zo naar op zoek zijn.

Het pand aan de Voorstraat kent een rijke historie. Verdeeld over drie lagen ademen de authentieke balken een sfeer uit van weleer. Het pand heeft een typische 17e eeuwse gevel in Renaissance-stijl. Het interieur bevat tal van authentieke details, waaronder unieke tegeltableau's. .

Tot 1981 runde Gaetano de zaak samen met broer Salvatore. In 1981 werd pizzabakker Salvatore Lombardo aan het team toegevoegd. Anno 2011 bakt hij nog steeds op klassieke wijze de lekkerste, traditionele Italiaanse pizza's.

 

 

Ontwerp en realisatie: Avant Internet BV